Rodger - 2013/2014/2015

 
Rodger logo

RODGER is een multifunctioneel elektrisch aangedreven lastendrager. Het betreft een onderstel waarin alle componenten voor het aandrijfsysteem zich bevinden. Daarop kunnen meerdere soorten toepassingen gezet worden. Te denken aan: kinderwagen,buggy, bolderkar, shopper, pakketvervoer, golftrolley.
Het unieke aan RODGER is het aandrijfsysteem. De beleving voor de gebruiker is Low-tech, hij wordt mentaal belast niet met knoppen, ledjes, schermen of gashendels maar heeft slechts een houten stuurtje vast. Binnenin Rodger zit een uniek High-tech systeem: het Smart Velocity System. Dit systeem neemt door middel van diverse sensoren de beweging van de gebruiker waar in de vorm van trillingen in de stuurstang. Deze worden 100x p/sec gemeten waarop direct de motoren worden aangestuurd. Hierdoor volgt RODGER de gebruiker intuïtief. De mens volgt niet de machine maar de machine volgt de mens.

Rodger is ontwikkeld in opdracht van Alfatron B.V. In samenwerking met de HAN en SEECE als kennispartner is er in het Powerlab aan het aandrijfsysteem gewerkt.